Polecane dania

Krem

z białych warzyw z prażonym boczkiem i szczypiorkiem

Sałatka szefa kuchni

mix sałat, seler naciowy, kulki z kurczaka, chipsy warzywne, sos winegret i sos czosnkowy


Zupa na dobry początek…

Rosół z makaronem lub pulpecikami


Zupa pieczarkowo – brokułowa


Zupa serowa


Krem buraczany ze śmietanką i chipsami buraczanymi


Krem pomidorowy ze śmietanką i bazylią


Krem brokułowy z prażonymi płatkami migdałów


Krem z białych warzyw z prażonym boczkiem i szczypiorkiem


Krem z grzybów leśnych z grzankami


+ Exclusive +


Żurek z białą kiełbasą i jajkiem serwowany w chlebku


Zupa borowikowa z łazankami

Inne zupy

w trakcie lub na koniec…


Flaki


Strogonof


Chilli con carne


Zupa tajska


Zupa węgierska


Zupa gulaszowa


Żurek z białą kiełbasą i jajkiem


Barszczyk z pasztecikami lub krokietami nadziewanymi mięsem, kapustą lub pieczarkami


Barszczyk podawany ze ślimakami z ciasta francuskiego


Dania obiadowe

Pierś z kurczaka z ananasem i żurawiną


Pierś z kurczaka z pieczarkami i serem – Sznycel drobiowy


Kieszeń z piersi kurczaka z pieczarkami lub serem + dodatek?


Zrazy z kurczaka ze szpinakiem i z suszonymi pomidorami


Cordon blue z szynką i serem


Roladki drobiowe nadziewane porem i marchewką w sosie kurkowym


De volay


Schab w sosie kurkowym lub myśliwskim


Zrazy ze schabu z pieczarkami i serem


+ Exclusive +


Filet z ryby (Miruna) w sosie cytrynowo – maślanym


Roladki z suszonym pomidorem i szpinakiem w szynce parmeńskiej


Sandacz w sosie kurkowym lub w sosie cytrynowo – maślanym


Udko z kaczki w sosie malinowym podawane z buraczkami oraz kostką ziemniaczaną


Polędwiczki w sosie śliwkowym zawijane w bekonie podawane z kluskami z wody z cebulką


Schab z kością podawany z cebulką z nutką musztardową oraz fasolką szparagową


Filet z kaczki


Dodatki

Ziemniaczane


Frytki


Księżyce


Kulki


Talarki


Kopytka zapiekane


Kopytka z wody podawane z cebulką


Zapiekanka ziemniaczana z cebulką


Inne


Kasza pęczek w sosie grzybowym


Ryż z warzywami


Warzywne


Fasolka szparagowa


Buraczki siekane podawane z serem feta


Bukiet warzywny


Zestaw surówek


Desery

Szarlotka na ciepło

+ 5zł

Gruszka kandyzowana

+ 5zł

Lody z owocami, bitą śmietaną

+ 5zł

Dania gorące

Pałeczki z kurczaka tradycyjne


Kurczak w zalewie ketchupowo – marchewkowej


Udka faszerowane


Udka w sosie miodowo – musztardowym


Żeberka i pałeczki w sosie BBQ


Karkówka w sosie śmietanowo – pieczarkowym


Karkówka z warzywami i serem


Karkówka na kapuście kwaszonej


Kotlety mielone z cebulką


Pulpeciki w sosie koperkowym lub pomidorowym


Sakiewki a‘la lasagne


Stół wyjazdowy (3 do wyboru)


Golonka


Kartacze z mięsem


Babka ziemniaczana


Pierogi z mięsem lub z kapustą i grzybami


Przystawki

Rybne


Szczupak bankietowy


Pstrąg faszerowany zapiekany z płatkami migdałowymi


Ryba po grecku


Ryba w sosie cebulowo – pomidorowym



Śledź w trzech smakach


Śledź w śmietanie


Śledź solony


Rolada z łososia


Rybne niespodzianki w muszelkach (łosoś, tuńczyk)


Rybne


Galantyna z pieczarkami


Galantyna z omletem i brokułami


Galantyna z omletem i szpinakiem


Galantyna rajska


Kurczak w galarecie


Udko faszerowane


Roladki z kurczaka z żurawiną podawane na pierzynce z kapusty pekińskiej w sosie jogurtowo czosnkowym


Rolada z kurczaka ze śliwką


Udziec z indyka z orzechami


Rybne


Ozorki w galarecie lub w sosie chrzanowym


Półmisek mięs pieczonych


Rożek z szynki ze szparagami


Rożek z szynki faszerowany sałatka warzywną


Schab po warszawsku


Schab z morelą lub schab ze śliwką


Tatar


Sałatki


Sałatka gyros


Sałatka warzywna


Sałatka grecka lub grecka z kebabem


Sałatka krabowa


Sałatka selerowa


Sałatka brokułowa


Sałatka z wątróbką


Sałatka z kurczaka w sosie miodowo – musztardowym z pestkami


Sałatka brokułowa


Sałatka szefa kuchni


DODATKOWE MOŻLIWOŚCI

Stół orientalny


Stół wiejski


Desery


Fontanna czekoladowa z owocami