PROPOZYCJE MENU – KOMUNIA
Zupy
- Rosół z makaronem
- Zupa pomidorowa z makaronem grandine
- Krem z białych warzyw z prażonym boczkiem i szczypiorkiem
Dania obiadowe
- Udko z kaczki w sosie malinowym serwowane z pure oraz buraczkami siekanymi
- Schab z kością serwowany z cebulką z nutką musztardową z pure oraz fasolką szparagową
- Polędwiczki w sosie śliwkowym z pure oraz z surówką
Danie kolejne
III. Medaliony pod słodko – kwaśną pierzynką
III. Devolay
III. Karkówka zapiekana z warzywami i serem
Dodatki do drugiego dania
– frytki
– łódeczki
– księżyce
Czy surówka również do drugiego dania?
Przystawki (minimum 5)
– Galantyna z pieczarkami
– Udko faszerowane z kurczaka
– Roladki z kurczaka z żurawiną
– Kurczak w galarecie
– Rolada z karkówki
– Tortille
– Roladki z łososia
Sałatki
– Sałatka grecka
– Sałatka z kurczaka w sosie miodowo – musztardowym z pestkami
– Sałatka z wątróbka
– Sałatka szefa
– Sałatka hiszpańska
DZIECI:
(Obiad główny niezmienny)
– Rosół z makaronem
– Kotlecik drobiowy z ziemniakami i surówką
Kolejne danie do wyboru:
– Naleśniki na słodko
– Nuggetsy + frytki
– Ciasta? – Owoce?
Witryna lodowa oraz zjeżdżalnia dostępne
przez co najmniej 3h po obiedzie