PROPOZYCJE MENU – KOMUNIA

Zupy

  1. Rosół z makaronem
  2. Zupa pomidorowa z makaronem grandine
  3. Krem z białych warzyw z prażonym boczkiem i szczypiorkiem

Dania obiadowe

  1. Udko z kaczki w sosie malinowym serwowane z pure oraz buraczkami siekanymi
  2. Schab z kością serwowany z cebulką z nutką musztardową z pure oraz fasolką szparagową
  3. Polędwiczki w sosie śliwkowym z pure oraz z surówką

Danie kolejne

III.     Medaliony pod słodko – kwaśną pierzynką

III.     Devolay

III.     Karkówka zapiekana z warzywami i serem

Dodatki do drugiego dania

–         frytki

–         łódeczki

–         księżyce

Czy surówka również do drugiego dania?

 

Przystawki (minimum 5)

– Galantyna z pieczarkami

– Udko faszerowane z kurczaka

– Roladki z kurczaka z żurawiną

– Kurczak w galarecie

– Rolada z karkówki

– Tortille

– Roladki z łososia

Sałatki

– Sałatka grecka

– Sałatka z kurczaka w sosie miodowo – musztardowym z pestkami

– Sałatka z wątróbka

– Sałatka szefa

– Sałatka hiszpańska

 

DZIECI:

(Obiad główny niezmienny)

– Rosół z makaronem

– Kotlecik drobiowy z ziemniakami i surówką

Kolejne danie do wyboru:

– Naleśniki na słodko

– Nuggetsy + frytki

   – Ciasta?                              – Owoce?

Witryna lodowa oraz zjeżdżalnia dostępne

przez co najmniej 3h po obiedzie